Ons verhaal

KWALITEIT IN HET KWADRAAT DANKZIJ ONZE DUBBELE BEHANDELING MET DROOG-PROCESSEN

CIBB, producent van DURA²®

René Lenaers

Ons bedrijf is over drie generaties heen uitgegroeid van een kleine eenmanszaak tot het leidinggevende bedrijf wat het nu is. 

Grootvader René begon in de jaren ‘50 met bosexploitatie voor hout voor de mijnen. Na een aantal jaar besliste hij om ook hout te behandelen en verhuisde hij in 1967 naar Vliermaalroot om daar op nog primitieve wijze palen te dompelen. Die palen werden eerst nog met de hand geschild: werknemer Georges schilde 15 stuks per uur vanop zijn keukenstoel. Renés zoon Luc stak van kleins af aan al een handje toe, en bekwaamde zich in het impregneren. Nadat hij de zaak in 1976 had overgenomen en uitgebreid, trok hij in 1991 naar de industriezone in Vielsalm waar hij de zaak rustig verder kon doen groeien.

Een tiental jaar later kwamen zonen Corneel en Jona de ploeg versterken en namen zij de fakkel van CIBB/Palenbedrijf Lenaers over. Op vader Luc en zijn jarenlange ervaring kunnen Corneel en Jona uiteraard nog steeds rekenen.

Die ene dompelbak van Opa is intussen vervangen door 11 impregneerketels die continu jouw hout impregneren. Naast kwaliteit bieden we een ongeziene diversiteit op deze markt: we impregneren met maar liefst 7 producten en hebben daarnaast ook een enorme stock.

Uiteraard hebben we ons paradepaardje DURA² maar daarnaast impregneren we in onze hogedrukketels ook met creosoot en traditionele zouten  -groen, lichtbruin, donkerbruin-, en met metaalvrije producten -rood en grijs-. 

Jona, Luc, Corneel Lenaers

CIBB/Palenbedrijf Lenaers heeft altijd uitermate veel aandacht voor het milieu gehad. Zo staat ons vers geïmpregneerd hout onder afdak op een vloeistofdichte vloer, en wordt het product dat na behandeling toch nog een beetje uit het hout drupt in grote ondergrondse citernes verzameld. Dit product wordt dan via een afvoersysteem weer gerecupereerd en terug in het impregnatieproces gebracht. Zo bekomen we een gesloten circuit kunnen we verzekeren dat er geen product in de natuur terechtkomt.

Om het hout optimaal te beschermen en dus een zo lang mogelijke levensduur te geven, zijn we uiteraard genoodzaakt met chemische producten te werken. We willen immers aantasting en rotting voorkomen. Aan de andere kant draagt de lange levensduur die we hiermee bekomen bij tot het zo lang mogelijk uitstellen van de CO2-omzetting in de atmosfeer (door rotting en verbranding komt er CO2 vrij). Natuurlijk werken we op de meest milieuvriendelijke manier met de chemische producten.

Ten slotte sprong CIBB/Palenbedrijf Lenaers ook als eerste op de kar om een milieuvriendelijk alternatief te bedenken toen het verbod op gecreosoteerd hout in 2019 plots Frankrijk overviel. Na een aantal maanden brainstormen en testen was DURA² geboren en veroverde het onmiddellijk de Franse markt dankzij haar hoge kwaliteit, milieuvriendelijke karakter en klassevolle uitstraling. Maar niet alleen in Frankrijk was men meteen voor DURA² gewonnen, ook in Nederland en België, waar gecreosoteerd hout nog steeds was toegelaten, schakelden steeds meer verdelers over op de veiligere variant DURA². 

CIBB/Palenbedrijf Lenaers, voorlopers dankzij jarenlange ervaring, kennis van zaken en streven naar de beste kwaliteit en dienstverlening, dat zijn wij. Met ons kleine maar solide team blijven we ervoor gaan, dag en nacht, met maar 1 doel voor ogen: samen onze klanten gelukkig maken met hoogkwalitatieve producten.  

Jona gaat hiervoor tot het uiterste met zijn ploeg om alle hout uitgebreid te controleren op kwaliteit en zorgt voor het lossen van de aanvoer. Dankzij hem wordt uw hout op tijd behandeld en geladen nadat het eerst aan een grondige inspectie onderworpen is.

Corneel leidt het bureau in goede banen; samen met een klein aantal bedienden zorgt hij voor de aankoop, aanvoer en verkoop van hout, en regelen ze de praktische organisatie om alle bestellingen tijdig behandeld en vervoerd te krijgen. 

Ook al is ons bedrijf exponentieel gegroeid, toch blijven we KMO-gericht, zodat de klant steeds een persoonlijk aanspreekpunt heeft. Bij ons heerst er geen hiërarchie, we hebben geen verschillende diensten, want samen streven we allemaal hetzelfde na:
Klanttevredenheid dankzij kwaliteit en service.