Dura2, hét duurzame alternatief voor gecreosoteerde en betonnen palen!

Was je fan van creosoot omwille van de levensduur zit je nu met je handen in het haar omwille van het komende verbod op gecreosoteerd hout? Of ben je op zoek naar duurzame palen die bovendien dat tikkeltje meer uitstraling hebben?

Dan is er nu HET alternatief dat én duurzaam én ecologisch is: DURA².

Sinds het verbod in Frankrijk op gecreosoteerde palen in 2019 is niet alleen heel Frankrijk overgeschakeld op DURA² maar heeft ons nieuwe product ook heel wat verdelers van gecreosoteerd hout in Nederland en België kunnen overtuigen. DURA² biedt je immers alle voordelen van een behandeling met creosoot maar zonder de nadelen: een veilige en duurzame oplossing voor al je toepassingen waarvoor een lange levensduur gewenst is.

dura-logo-trans

LANGE LEVENSDUUR, KWALITEIT IN HET KWADRAAT

DANKZIJ EEN DUBBELE BEHANDELING

In een mooie kastanjebruine kleur die de kleur van creosoot evenaart. DURA²palen, -afsluitingen en -omheiningen kunnen dan ook moeiteloos naast de oudere gecreosoteerde geplaatst worden. In het begin heeft DURA² hout dezelfde donkere kastanjebruine kleur maar net als gecreosoteerd hout zal het op een natuurlijke manier vergrijzen, al is het egaler en minder vlekkerig, wat weer een voordeel is.

Geen geurhinder, veilig voor mens, dier én voeding. Zowel voor de plaatser als voor de gebruiker is DURA² een veilige en alternatieve behandeling om je hout. Kinderen die op de omheiningen in maneges hangen of over paardenafsluitingen kruipen, vormen geen probleem; zelfs speeltoestellen of picknicktafels kunnen met DURA² behandeld worden.

Bovendien heeft DURA² een elegante uitstraling dankzij het kwaliteitslabel dat je palen en planken siert.

DURA², een uitstekend alternatief voor gecreosoteerde palen, maar ook voor beton in tijden waar steeds extremere weersomstandigheden een rol spelen: dankzij de elasticiteit in onze houten palen zullen ze minder snel breken dan betonnen bij zware stormen.

Daarnaast draagt DURA² ook haar steentje bij aan het milieu: dankzij de langere levensduur moet er minder vaak vernieuwd worden en is er minder CO²uitstoot. Ook hierdoor biedt DURA² een voordeel ten opzichte van beton dat milieubelastend is.

het geregistreerde merk DURA² biedt een garantie tot 25 jaar!
garantie-dura

Dankzij onze dubbele behandeling, intussen uniek gepatenteerd, met een volledig droogproces voor en tussen beide behandelingen -mogelijk door onze grote stock- kunnen wij je de unieke DURA²kwaliteit garanderen.

Waar kan ik DURA²® kopen?

Aangezien wij producent en groothandel zijn van DURA² verkopen we niet zelf aan particulieren.
Daarvoor hebben we een aantal zeer goede en betrouwbare verdelers waar je terecht kan voor de aankoop (en plaatsing) van ons hout van topkwaliteit. Zij helpen je met plezier verder.