Fruitboompalen

DURA²® hout kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Ons veilige en duurzame hout is dus ook ideaal voor fruitplantages.

Onze palen zijn van topkwaliteit en behandeld volgens het unieke en gepatenteerde DURA²®-procedé. Het voldoet bovendien aan de EU-normen, en is daardoor een perfect alternatief voor gecreosoteerd hout dat sinds 30 april 2023 in de hele EU verboden is.

Vier jaar eerder, in 2019, verbood Frankrijk plotseling het gebruik van creosoot voor afrasteringspalen. Ons bedrijf CIBB/Palenbedrijf Lenaers besefte meteen dat er geen tijd te verliezen was om een alternatief te creëren met bijna dezelfde voordelen, maar zonder de nadelen van een creosootbehandeling: dankzij onze ervaring en knowhow werd DURA²® geboren.

DURA²® was dankzij de uitstekende kwaliteit meteen een succes: niet alleen in Frankrijk waar men plotseling geen gecreosoteerd hout meer kon aankopen, maar ook in België en Nederland, waar het tot 2023 nog wel gebruikt mocht worden, overtuigde DURA²® de markt met haar kwaliteit, haar elegante uiterlijk (nagenoeg dezelfde kleur als gecreosoteerd hout, en een mooi label),haar veilige gebruik voor mens en dier en rekening houdend met het milieu.

Niet alleen de regelgeving maar ook de markt was klaar om gecreosoteerd hout te bannen: tot onze eigen verbazing was men ook in Ierland en de UK* op zoek naar een hoogwaardig alternatief, dat veilig te plaatsen zou zijn. Vandaar dat DURA² nu al in vijf verschillende landen overal opduikt: Nederland, Frankrijk, België, Ierland en UK, en ten slotte blijkt ook de Duitse markt steeds meer interesse te tonen voor ons product.

*het Verenigd Koninkrijk behoort weliswaar niet tot de EU, en daar is gecreosoteerd hout dus (nog) niet verboden.

Dit kan natuurlijk alleen maar als we continu topkwaliteit leveren, die hand in hand gaat met de bijpassende uitleg en service. Bij DURA²® hebben we maar één doel voor ogen: onze klanten voorzien van de beste kwaliteit hout dat veilig is voor gebruik en rekening houdt met het milieu.

Wat is DURA²®?

DURA²® is een uniek gepatenteerd behandelingsproces met meerdere impregnaties en meerdere gecontroleerde droogcycli waardoor we maximale bescherming kunnen bieden tegen insecten en houtrotting.

Ons hout is perfect voor verschillende toepassingen, waaronder fruitboomplantages. We zijn trots op de kwaliteit van ons hout, waar men in Frankrijk, België en Nederland meteen fan van was.

Ons hout is veilig, waardoor het een ideale keuze is voor fruitpalen. Niet alleen de plaatsers zullen blij zijn om geen risico op brandwonden of geïrriteerde ogen te hebben, maar dankzij DURA² is er ook geen gevaar meer op eventueel contact tussen het fruit en een gecreosoteerd hout.

Neem zeker contact op met je verdeler!

Waarom zou ik kiezen voor DURA²®?

Ons product zorgt ervoor dat je palen in de fruitplantage een veel langere levensduur hebben (gegarandeerd tot 25 jaar!). Daardoor hoef ze minder vaak te vervangen, wat de kosten op lange termijn natuurlijk verlaagt.

Als er maar een paar gecreosoteerde palen aan vervanging toe zijn, kan je ze gemakkelijk vervangen door DURA²® palen die de kleur van gecreosoteerd hout evenaren.

Bovendien draag je je steentje bij aan het milieu. Dankzij ons DURA²® hout zorgen we voor een duurzamer bosbeheer en minder CO2-uitstoot. Tot slot is de stockage van DURA²® behandeld hout zonder enig milieurisico.

DURA²® biedt je de mogelijkheid om een duurzame en aantrekkelijke omgeving te creëren dankzij haar mooie kastanjebruine kleur en uniek, elegant label. Sterker nog, voor alle gecreosoteerde toepassingen die gerepareerd moeten worden, is DURA²® ideaal omdat de kleur nagenoeg identiek is aan de kleur van gecreosoteerd hout en de reparaties dus niet zichtbaar zijn.

Waar kan ik DURA²® kopen?

Aangezien wij producent en groothandel zijn van DURA² verkopen we niet zelf aan particulieren.
Daarvoor hebben we een aantal zeer goede en betrouwbare verdelers waar je terecht kan voor de aankoop (en plaatsing) van ons hout van topkwaliteit. Zij helpen je met plezier verder.